Sunday

SMS free.

Ako nak tanya something dengan korang. Jawab dengan jujur. Soalan ini penting untuk menentukan hala tuju masa depan kita warga blogger semua.

Pernah tak korang dapat mesej, dan kemudian korang nak balas mesej, dan seterusnya korang tak ada kredit nak mesej, dan korang tak boleh nak pinjam fon sapa sapa pun nak balas mesej tersebut. Dan seterusnya korang akan selit fon tersebut celah kusyen dan pergi makan nasi untuk melupakan insiden tersebut?

Ako nak cerita sesuatu. Ako harap korang bagi perhatian kerana cerita ako ini bakal mengubah masa depan kita semua.

Pada suatu hari yang agak best, ada satu mesej masuk dalamkotak fon gua. Mesejnya ringkas dan padat, tetapi penuh maksud tersirat.

" nak pergi kuantan tak join BBQ dengan budak budak?"

lepas tu ako reply,

" malas, tak ramai pun. Nak pergi dengan kereta pun gua resah. Baru dapat tahu semalam kereta gua adalah sebuah Deception."

send....
send....
sending failed!

celaka. Kredit kosong. Rasa malam semalam baru topup 5 ringgit. Macam mana boleh hilang tiba tiba. Tak kan kredit kena tolak sebab ako taip ON CINTA kot. Send pun dekat awek sendiri. Tiba tiba ada sebiji mentol menyala atas kepala. Dan yes, dapat send mesej tadi.

So nak tahu macam mana ako send mesej dengan kredit kosong? Kita guna internet! ya. Internet.Tak kan tak ada? Orang asli galas pun dapat wifi. Meh sini ako ajar.

Mula mula, baca bismillah. dan masuk ke website nie. http://www.mostsms.com.

daftar dia sangat sangat senang. Anda boleh simpan contact semua dalam nie. Simple dan mudah. Tapi dia ada limit 35 sms sahaja sehari. So guna utk waktu kecemasan ok lah...Jadi, gunakan lah ia untuk mengubah masa depan anda. Berjimat cermat lah dalam menggunakan sistem pesanan ringkas. Bak kata pepatah, pesanan dihantar mesej tak sampai, pesanan tak reply penampar sampai. Renung renungkan lah dan selamat beramal.

36 comments:

Amiey White said...

perlu buat ! :D mesti !!

+d.O.Y.A.h+ said...

wah! :)

zOuL_iMMe said...

hehe....yeahh! buat pastu send message kat zombie..haha

zOuL_iMMe said...

oyah..buat laaa..

~Jaa~ said...

haha. ak lebih tertarik ngn pepatah last tuh. ko cipta ea?

azuha rahimi said...

wah.....

mesti buat...

zOuL_iMMe said...

jaa,
ciptaan sendiri...hakcipta terpelihara...haha

zOuL_iMMe said...

pakcik, wajib buat utk tekel awek dengan kos rendah..haha

ariph™ said...

ini mantap. mcm mna nak tambah no? gua dah register

zOuL_iMMe said...

start hantar message dulu...lu click dekat phonebook, add no..

Marhaen Kacak said...

smart...baru gua tau..huhu


Nasi Lemak, Spender Pun Dakyah Freemason?

zOuL_iMMe said...

tahniah...lu dapat ilmu baru..haha

ariph™ said...

sapa dah hantar meseg. duit sekupang 1 meseg boleh bagi kat gua. haha

zOuL_iMMe said...

hahaha..bak no lu arip..

AISHA SAAD said...

wahh smart jugak nihh.
sebab byk kali dah jadik cenngini. stress jek, nak carik syiling, nak carik publik phone. hohhh!

zOuL_iMMe said...

aisha..kita ada nasib yang sama..haha
tension kot...

hafiz,a said...

nice laa zoul..:)

syaza kelyza said...

woahhh ! ini best ! thanks zoul ! :D

zOuL_iMMe said...

hafiz,
haaaa....boleh guna utk emergency kan..haha

zOuL_iMMe said...

syaza,
welcome!

chuu said...

wah., bagai pucuk dicita ulam mendatang!
going to try dis man., hakhak

zOuL_iMMe said...

ahaha...baguss....makan ulam banyak2..haha

fairuz said...

lu cite pasal enset, jap gua nak carik mane henset gua nihhhh

zOuL_iMMe said...

hahaha....
lu sure ke lu ada henset?

bainun said...

wahh zoul , ko wira negara la!! thanks byk2 ohh , mmg byk membantu .:D

zOuL_iMMe said...

haha....
ako dah jadi superhero zombie..

ariph™ said...

wey, menatang ni tipu la. gua antar meset. member gua tak dapat pon. haha

zOuL_iMMe said...

haha..lu antar dekat diri lu dulu..

Nur Areefah said...

perghh serius menarik!

zOuL_iMMe said...

yeahhh...hehe
try ao..

CheQ c kiKi LaLa said...

beznye..! ni klau xterdesak pon leh gune..hehe
tq 4 de info..~

zOuL_iMMe said...

hehe..welcome..

xDer said...

serius arrrr??? mesti daftar nih!

simply me ! said...

woww ! nice arr :D
na daftar :D

zOuL_iMMe said...

xder,
seriussss laa

zOuL_iMMe said...

simply me,
simply je daftar dia..haha