Monday

Gambit yang bangang.

Gambit dan Gambut adalah dua adik beradik yang ceria dan comel. Gambit walaupun abang, tapi tak matang dan bangang. Manakala Gambut pula suka berimaginasi dan bermain dengan abangnya.

Pada suatu hari yang dingin, Gambit dan Gambut ditinggalkan berdua di rumah. Bergembiralah Gambit dan Gambut bermain dan menyelerakkan segala isi rumah. Tiba tiba, Gambut mendapat idea untuk bermain permainan superhero. Gambut memberitahu Gambit yang dia mahu menjadi Superman! Gambit sangat teruja dengan cadangan itu lalu terus setuju tanpa selang sesaat pun.

Jadi Gambit ikat adiknya Gambut tangan dan mulut. Gambit buat alasan itu adalah untuk mengawal kuasa sakti adiwira Gambut yang bakal terkeluar nanti. Gambit buka baju Gambut. Gambit ambil pisau di dapur dan toreh belakang bahu adiknya, kiri sampai kanan. Meraunglah Gambut kesakitan. Gambit tidak peduli lalu mengambil kain pelekat ayahnya yang berwarna merah cerah dan mula menjahit kain tersebut di belakang badan adiknya. Lalu seluar adiknya pula dilondehkan. Melihat adiknya memakai seluar dalam putih, terus sahaja Gambit toreh keliling pinggang Gambut. Darah yang mengalir terus sahaja menjadikan seluar dalam putih tadi menjadi merah darah. Gambit tersenyum puas. Transformasi manusia ke adiwira adiknya sudah berjaya. Kini dia dah jadi abang kepada seorang superhero!

Ikatan tadi dibuka. Gambut makin lemah. Gambit papah Gambut ke tingkap rumah flat 30 tingkat mereka dan sandarkannya disitu.

"cakap up up and away cepat! lepas tu adik boleh terbang" Gambit pujuk Gambut. Namun Gambut terlalu lemah untuk membalasnya.

"ooo. boleh cakap dalam hati ea? betul lah, yang penting niat, ye tak?" Gambit dirikan adiknya di tingkap dan tolak. Ya Gambit tolak adiknya ke luar tingkap.

Gambit tengok bawah, adiknya melayang.

tingkat 25

tingkat 15

tingkat 5

dan splash!!!

Gambit gosok gosok mata. Garu kepala. Kemudian Gambit pegang pegang dinding rumah dengan tangan. Dirasanya dengan tapak tangan dan pejam. Gambit tumbuk dinding.

" babi! siapa buat rumah flat guna batu kripton ni!"

25 comments:

ape2 jer said...

wakaka giler best hehe

zombie said...

hehe. terima kasih baca dan komen.

SYARIFF HAIKAL said...

kah.kah..cerita lu lyn bro..

~* chirpy_chummy *~ said...

superman lagi..

bujal X said...

entri kontrol histeria kah?he~~

zombie said...

haha. aku ingat nak letak dalam kh bujal. tapi entah, kang menganggu kesaikoan deme yang power tu je.

eszol raar said...

aku baca zsm dulu baru baca yg ini


sekian


aku tak perlukan penerangan


haha

zombie said...

hahahaha. terima kasih baca,

PK said...

deep....deep...

bangang punya gambit. dia tak tahu yang bina flat tu lex luthor.

pemuda said...

pertamaaaa!!!

shafiqa said...

awww, superhero sangat !

Lucifer said...

lulz. kenapa ni tak masuk dalam ZSM?

Pena Marhaen said...

gambit ni memang bangang dan tak dengar kata..

budak ni memang degil..eeii

IQBAL ZARIN said...

ko nk org msuk blog ni bile diorg search gambit eaa... eeee.... hahahahahaha

zombie said...

kah kah kah. Iqbal oi, sumpah tak. Blog aku ni mana mesra google. Tak percaya kau search la. SEO jadah apa pun aku tak reti.

kiwi said...

ahaha..memang lawak la cerita ni. 5 stars ok!

Dark Half said...

entri ni berbau KH
lucifer pun baru terjun tingkat 10 tadi. tapi dia tiru kat tv

zombie said...

itulah. aku rasa KH dah meracuni otak aku. haha

Mr Danel said...

Lolz..hahaha..

| princess SchaBieber | said...

hahahaaa.. sumpah lawak gila! bodo n bangang punya superhero.. nice2! :)

Cik Mira said...

teserlah kebangangan gambit ! haha

zombie said...

hehe. kebanyakkan gambit memang bangang.

Syuxer said...

menarik neh bro..:)..kelakar dan sinis tahap puaka..hahaha..good job bro..:)

zombie said...

kalau kau faham yang sinis tu, memang kau power.

marina anakcikbob said...

gambit memang bangang. hahahahaha.
xtahan aku nak komen even entry lama.
kahkahkah.